terug naar overzicht
Indoor rollator, onverminderd populair

Indoor rollator, onverminderd populair

10-06-2019
Nu de rolstoelen en rollators uit het zorgpakket zijn gehaald zou u denken dat de vraag naar indoor rollators onder druk staat. Niets is echter minder waar. We worden massaal ouder en dat gaat helaas niet altijd zonder gebreken.

Wat is een indoor rollator?

Ouderen willen ook graag in eigen huis blijven wonen als ze ouder worden. Nu gaat dat niet altijd even makkelijk en is het fijn om bij het lopen een loophulp te hebben. De indoor rollator, die dus alleen binnenshuis wordt gebruikt geeft extra steun bij het lopen maar is ook geschikt om spullen of bijvoorbeeld de avondmaaltijd te vervoeren.  Wij adviseren wel deze rollator alleen binnenshuis te gebruiken omdat deze ook specifiek voor binnen gebruik is ontworpen.

Indoor rollators

Wat zijn de kenmerken van een indoor rollator?

•    De indoor rollator is licht in gewicht en rijdt ook licht (weinig weerstand)
•    Ze zijn makkelijk wendbaar, vaak veroorzaakt door wielen die 360 graden rond kunnen
•    Indoor rollators zijn eenvoudig open en dicht te vouwen (inklapbaar)
•    Eenvoudig remsysteem
•    Hebben vaak een dienblad en mandje om spullen mee te vervoeren
 

Smalle rollator voor in het huis

Het unieke aan de indoor rollator is dat deze specifek is ontworpen voor gebruik binnenshuis. Hij is compacter dan de ‘normale’ rollator, lager in gewicht en uitermate geschikt voor kleine ruimtes zoals een badkamer of keuken. 

Bij Ouderenwinkel hebben we drie moderne indoor rollators die allen meer dan goed zijn beoordeelt en wij u dan ook van harte aanbevelen. Naast binnenhuis rollators kunt u ook bij ons terecht voor standaard en lichtgewicht rollators.

Heeft u vragen over rollators voor binnenshuis of wilt u advies welke rollator het beste bij u past komt u dan langs in de winkel of neem even contact met ons op via 071 3619102 of stuur een mailtje naar info@ouderzorgwinkel.nl